Rundt om

af Hans Otto Jørgensen
Fotografier af Preben Stentoft


Preben Stentoft har været selvstændig fotograf siden 2001 og har blandt andet lavet udstillingerne Jeg kender et hotel i New York (2001) og Drømmehotel – Hoteldrømme (2007) med fotografier fra Hotel Randers. September 2012 åbner hans udstilling Magnus i Vester Hjerk på Skive Kunstmuseum. Preben Stentoft har blandt andet bidraget med fotografier til børnebogen Alfred og den blå traktor (2009) af Illona Thorup Skriver (nomineret til Orlaprisen).

Anmelderne skrev:

Fotografen har været selvstændig fotograf siden 2001 og har flere udstillinger bag sig. Fotografierne er delt i to blokke, adskilt af en novelle af Hans Otto Jørgensen, der er forfatter til en del romaner og novellesamlinger. Bogen er udgivet i forbindelse med åbningen af fotografens udstilling "Magnus i Vester Hjerk" på Skive Kunstmuseum. Indeholder fotos af en ældre mand på landet i forskellige hverdagssituationer. Svinger mellem det dystre og det stemningsfulde, det skarpe og det slørede. Novellem med titlen "Rundt om Asta" handler om en kvinde, der bevæger sig ensomt gennem liver og altid føler, at hun kommer lidt for sent. Det gælder også, da hun møder den portugisiske Ramos, der er 30 år ældre.

Smal udgivelse med fine stemningsfyldte fotografier af en ældre mands hverdagsliv og en novelle om en ensom kvinde og de mænd, hun møder.

Dorte Tissot Hansen